Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Receptek Egyiptomból

Ful Medames

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
221 kcal 12 g 5 g 31 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g paradicsom
  • 450 g konzerv lóbab (vagy 200 g szárazbab)
  • 1 ek. őrölt kömény
  • 1/4 tk. őrölt cayenne-i vagy chilipaprika
  • 3 ek. citromlé
  • 4 ek. friss petrezselyem
  • 20 g olaj

A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A babot átmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ha szárazbabot használunk, akkor sóval ízesített vízben főzzük puhára, szűrjük le. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon, hirtelen kisütjük egy tapadásmentes serpenyőben, kb. 3-4 perc alatt. A paradicsomot a hagymákhoz adjuk és pirítjuk még ugyanennyi ideig. Hozzátesszük a lóbabot, a köményt és a paprikát, alaposan összekeverjük, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd a lóbabot törjük össze az edényben krumplinyomóval vagy egy evőkanál hátával. A pürésített lóbabba belekeverjük a citromlevet és a petrezselymet is. Tálaljuk meleg pitával és sok-sok friss zöldséggel.

További egyiptomi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!