Receptek Egyiptomból
Falafel
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
162 kcal | 6 g | 6 g | 21 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 425 g konzerv vagy 200 g száraz csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vöröshagyma
- 2 ek. friss petrezselyem
- 1 tk. koriander
- 3/4 tk. kömény
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk. őrölt pirospaprika
- 40 g liszt
- olaj a sütéshez
A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsepegni. Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. A petrezselymet éles késsel finomra aprítjuk. Egy nagyobb edényben a lecsepegtetett csicseriborsót, a hagymákat és a fűszereket kanállal vagy krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, és alaposan elkeverjük. Vegyünk egy evőkanálnyi masszát, formáljunk belőle golyókat, majd kissé lapítsuk össze a tenyerünkkel. Az így előkészített korongokat tegyük legalább egy órára a hűtőbe. Olajban süssük aranybarnára a falafeleket. Tálaljuk salátával, koktélparadicsommal és kígyóuborkával. Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor sóval ízesített vízben főzzük puhára, szűrjük le, még melegen törjük össze, majd hűtsük ki. Innentől az elkészítési mód ugyanaz, mint a konzerv esetén.