Feltöltés dátuma: 2018.12.14.

Receptek Egyiptomból

Falafel

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
162 kcal 6 g 6 g 21 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 425 g konzerv vagy 200 g száraz csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 ek. friss petrezselyem
  • 1 tk. koriander
  • 3/4 tk. kömény
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt pirospaprika
  • 40 g liszt
  • olaj a sütéshez

A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsepegni. Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. A petrezselymet éles késsel finomra aprítjuk. Egy nagyobb edényben a lecsepegtetett csicseriborsót, a hagymákat és a fűszereket kanállal vagy krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, és alaposan elkeverjük. Vegyünk egy evőkanálnyi masszát, formáljunk belőle golyókat, majd kissé lapítsuk össze a tenyerünkkel. Az így előkészített korongokat tegyük legalább egy órára a hűtőbe. Olajban süssük aranybarnára a falafeleket. Tálaljuk salátával, koktélparadicsommal és kígyóuborkával. Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor sóval ízesített vízben főzzük puhára, szűrjük le, még melegen törjük össze, majd hűtsük ki. Innentől az elkészítési mód ugyanaz, mint a konzerv esetén.

További egyiptomi receptek

Megjelent a diabetes2018/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!