Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

Receptsarok – Mexikóból

Spenótos, sajtos enchilada

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
427 kcal 21 g 20 g 42 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

A paprikát felkockázzuk, a chilipaprikát és a fokhagymát aprítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük közepes hőmérsékletűre, hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Addig sütjük, míg a paprika kissé megpuhul. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, és nagy lángon forraljuk 5 percig. Hozzákeverjük a lereszelt sajt kétharmadát. Egy sütőtál alján oszlassunk el annyi salsaszószt, ami épp csak egy vékony réteget képez. A tortillákat felmelegítjük, hogy kevésbé törjenek. Ezt megtehetjük a sütőben alufóliába becsomagolva 190 fokon 10-15 percig sütve, serpenyőben egyesével, vagy mikrohullámú sütőben nedves konyhai törlőpapírba csomagolva maximális teljesítményen 30–45 másodpercig. Egy tortillalapot előkészítünk, a spenótos keverékből 2 evőkanálnyit ráhalmozunk a középpontjától kicsit lejjebb. A töltelék alatti részt felfelé hajtjuk, így betakarja azt. Erre jobb és bal oldalról ráhajtjuk a széleket. Felfelé fordítva a megtöltött részt ráhajtjuk a tortilla üres szélére. A kész csomagokat a szósszal kikent sütőtálba helyezzük, hajtással lefelé. A maradék szószt eloszlatjuk a tortillák tetején, majd megszórjuk a maradék sajttal. 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

További receptek Mexikóból:

Megjelent a diabetes2018/4. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!