Receptsarok – Mexikóból
Spenótos, sajtos enchilada
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
427 kcal | 21 g | 20 g | 42 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 450 g fagyasztott spenót
- 300 g félkemény sajt
- 200 g zöldpaprika
- 300 g csípős salsaszósz
- 1 db chilipaprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 12 db 15 cm átmérőjű kukoricatortilla
- 1 ek. olívaolaj
A paprikát felkockázzuk, a chilipaprikát és a fokhagymát aprítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük közepes hőmérsékletűre, hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Addig sütjük, míg a paprika kissé megpuhul. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, és nagy lángon forraljuk 5 percig. Hozzákeverjük a lereszelt sajt kétharmadát. Egy sütőtál alján oszlassunk el annyi salsaszószt, ami épp csak egy vékony réteget képez. A tortillákat felmelegítjük, hogy kevésbé törjenek. Ezt megtehetjük a sütőben alufóliába becsomagolva 190 fokon 10-15 percig sütve, serpenyőben egyesével, vagy mikrohullámú sütőben nedves konyhai törlőpapírba csomagolva maximális teljesítményen 30–45 másodpercig. Egy tortillalapot előkészítünk, a spenótos keverékből 2 evőkanálnyit ráhalmozunk a középpontjától kicsit lejjebb. A töltelék alatti részt felfelé hajtjuk, így betakarja azt. Erre jobb és bal oldalról ráhajtjuk a széleket. Felfelé fordítva a megtöltött részt ráhajtjuk a tortilla üres szélére. A kész csomagokat a szósszal kikent sütőtálba helyezzük, hajtással lefelé. A maradék szószt eloszlatjuk a tortillák tetején, majd megszórjuk a maradék sajttal. 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.