Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

Receptsarok – Mexikóból

Spenótos, csirkés sült flautas

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Mexikóról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, amely illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
209 kcal 17 g 9 g 14 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A jalapeño paprikát összezúzzuk, a spenótot összevágjuk, és lereszeljük a sajtot. A csirkecombfiléket egy magas falú serpenyőbe tesszük, ráöntjük a sört vagy az alaplét, illetve a vizet. Felforraljuk és puhára főzzük. Kivesszük a combokat és felkockázzuk őket, majd fűszerezzük a paprikával, fokhagymaporral, sóval, őrölt köménnyel, chiliporral. A hús főzőlevének a negyedében a jalapeño paprikát és a spenótot közepes hőmérsékleten 2-3 percig főzzük, vagy amíg a spenót megfonnyad. A tortillákat félbevágjuk, a filédarabokból 1 evőkanálnyit a hosszú felével párhuzamosan eloszlatunk, a tetejére spenótot, majd sajtot rétegezünk. Feltekerjük a tortillát az egyenes felével kezdve. Hajtással lefelé olajjal permetezett tepsire fektetjük az így megtöltött és összetekert flautasokat. A tetejükre is olajat permetezünk, vagy lekenjük. Kb. 20 percig sütjük, amíg ropogósak lesznek, félidőben megfordítjuk őket. Salsaszósszal tálaljuk.

További receptek Mexikóból:

Megjelent a diabetes2018/4. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!