Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

MentaRelax felnőtteknek – mert nekik is kell tábor!

A MentaPRO Alapítvány 2015-ben azzal a fő céllal jött létre, hogy támogassa a diabéteszes gyermekeket nevelő családok mentális és pszichés egészségének megtartását, illetve megerősítését – hiszen a diabétesz diagnózisa legtöbbször derült égből villámcsapásként érkezik, és komoly traumát, krízist okoz. E családok hétköznapjai 24 órás figyelemről, folyamatos egyensúlyozásról szólnak. A szülők sokszor érzik magukat olyan hullámvasúton, amelyet nem ők irányítanak, bár mindent megtesznek azért, hogy gyermekük vércukorszintje minél kisebb völgyekből minél enyhébb dombokra kapaszkodjon fel.

Illusztráció

Ebből a „mókuskerékből” szerettük volna legalább egy rövid időre kimozdítani a szülőket, így megszerveztük számukra az első olyan hosszú hétvégét, ahol kikapcsolódhattak, önfeledten játszhattak, ugyanakkor „kivételesen” csak saját magukkal foglalkozhattak.

A MentaRelax elnevezésű, 3 napos programra felnőtt családtagokat vártunk. Az aktív, kirándulással, relaxációs programokkal töltött hétvégéről álljon itt egy résztvevő-pár beszámolója.

Varázslatos hétvége

Hányas lába van az elefántnak? Miért szeretik az emberek a paprikás krumplit? Milyen szépen fütyül a fűzfán fütyülő rézangyal? Ezeket mind megtudhattuk a MentaRelax hétvégén, amelyet Kerekes Andrea, a MentaPRO Alapítvány elnöke szervezett.

Amíg gyermekünk, Balu Mátraszentimrén táborozott a Sportos Cukorbetegek Egyesületével, addig mi pár kilométerrel arrébb, Pásztón töltődhettünk fel egy kerti tóval, gyönyörű kilátással rendelkező szálláson.

Roberts Éva (coach, tréner, kommunikációs szakember) segítségével megismerkedhettünk a konfliktuskezelés rejtelmeivel. Megtudtuk, hogy mi a szeretetnyelve a gyermekünknek, a párunknak és magunknak.

Illusztráció

Relaxálhattunk, és elkészíthettük a „Ki vagyok én most?” tablónkat Bóta Tímea szakpszichológussal, aki a MentaPRO szombatonként megrendezett eseményein is segíti a szülők lelki feltöltődését. Kerekes Andrea (grafológus, közösségfejlesztő) pedig bevezetett minket a grafológia rejtelmeibe. Egy teszt során megbizonyosodhattunk személyiségjegyeinkről.

Párjainkkal alkottunk egy csapatot, és különböző feladatokat kellett elvégeznünk: bűvésztrükk bemutatása, minél több bicikliző ember fotózása, koszorú fonása, képrejtvény megfejtése, állathangok gyűjtése, a fűzfán fütyülő rézangyal bemutatása, távirányítós papírhajó készítése. Közvélemény-kutatás arról, miért szeretik az emberek a paprikás krumplit, szelfi készítése egy adott helyszínen, amit meg kellett keresni, megmondani, hogy hányas lába van az elefántnak. Nagyon izgalmas volt a csapatok közötti verseny, ahol harmadik helyezést értünk el.

Villányi Kinga és Teleki SzabolcsMentaPRO Alapítvány
Számlaszám: 16200151-18540075

Megjelent a diabetes2018/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!