Receptsarok – Mexikóból
Grillezett marhahúsos chimichanga
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Mexikóról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, amely illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
469 kcal | 24 g | 28 g | 31 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 500 g sovány darált marhahús
- 50 g vöröshagyma
- 150 g reszelt cheddar sajt
- 100 g konzerv chilipaprika vagy csípős pfefferóni
- 200 g salsaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄4 tk. őrölt kömény
- 6 db 20 cm átmérőjű tortilla
- 2 ek. olívaolaj
A tortillákat felmelegítjük, hogy könnyebb legyen feltekerni. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket kis kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepesen felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a marhahúst. 10–15 percig sütjük, amíg a hús rózsaszínből barnává válik. Kevergetjük, hogy a darált hús ne maradjon csomós. Hozzáadjuk a chilipaprikát, a salsát és a köményt. Levesszük a tűzről. Mindegyik tortillára kanalazunk a húsból, a tetejére sajtot szórunk, majd feltekerjük: alulról felemeljük a tortillát és betakarjuk vele a tölteléket, mindkét oldalról ráhajtjuk, majd átfordítjuk felfelé. Grillrácsra helyezzük a chimichangákat a hajtással lefelé. 10–12 percig grillezzük, félidőben egyszer átfordítjuk.