Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

Receptsarok – Mexikóból

Grillezett marhahúsos chimichanga

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Mexikóról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, amely illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
469 kcal 24 g 28 g 31 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

A tortillákat felmelegítjük, hogy könnyebb legyen feltekerni. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket kis kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepesen felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a marhahúst. 10–15 percig sütjük, amíg a hús rózsaszínből barnává válik. Kevergetjük, hogy a darált hús ne maradjon csomós. Hozzáadjuk a chilipaprikát, a salsát és a köményt. Levesszük a tűzről. Mindegyik tortillára kanalazunk a húsból, a tetejére sajtot szórunk, majd feltekerjük: alulról felemeljük a tortillát és betakarjuk vele a tölteléket, mindkét oldalról ráhajtjuk, majd átfordítjuk felfelé. Grillrácsra helyezzük a chimichangákat a hajtással lefelé. 10–12 percig grillezzük, félidőben egyszer átfordítjuk.

További receptek Mexikóból:

Megjelent a diabetes2018/4. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!