Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

Receptsarok – Mexikóból

Chilis joghurtos kuszkusz

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Mexikóról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, amely illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
280 kcal 10 g 3 g 52 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

A vöröshagymát, a fokhagymát, a chili- és a jalapeño paprikát apróra vágjuk, a piros húsú paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A parmezánt finomra reszeljük, a babot leöblítjük, lecsepegtetjük. Egy vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, közepes hőmérsékleten kevergetve sütjük a vöröshagymát, amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát, a piros paprikát, a chilipaprikát és a fűszereket: az őrölt köményt, koriandert, paprikát, 1-2 perc kevergetés után hozzáadjuk a paradicsomot és a babot, 18–20 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Közben a kuszkuszt egy nagy tálba tesszük, 400 ml forrásban lévő vizet öntünk rá, és megkeverjük. Letakarjuk és félretesszük kb. 5 percre, illetve amíg az összes vizet beszívja. Tálaláshoz a kuszkuszt osszuk el 6 tányérban, a tetejére halmozzunk chilis babot. Szórjuk meg az apróra vágott jalapeño paprikával, locsoljuk meg egy kanál joghurttal, majd szórjunk rá parmezánt. Díszítsük friss korianderrel, majd tálaljuk.

További receptek Mexikóból:

Megjelent a diabetes2018/4. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!