Feltöltés dátuma: 2018.05.19.

Vidám télűző Debrecenben

A naptár szerint az idén rövidebb volt a farsangi időszak, de ez nem vette kedvét a Hajdúsági Diabétesz Egyesület tagjainak: vidám télűző-tavaszváró összejövetelünk mindenki életébe lopott egy kis jókedvet.

Illusztráció

Először munkával kezdtük gyűlésünket: a ­CEOSZ tesztlapját nagy odafigyeléssel töltötte ki a tagság, majd Balog János elnökünk közérdekű bejelentései után kezdetét vette a vidámság.

Kontráné Hajnalka a sütőversenyre érkezett sok-sok finomságot gyűjtötte be és adta át dr. Neuwirth Gyula főorvos zsűrijének értékelésre. (Nem volt könnyű dolguk, első helyezett a hagyományos szalagos fánk lett, diétás házi sárgabaracklekvárral.) Búzavirág dalkörünk ezúttal is kitett magáért: citerával kísért cigánydalokat énekelve, cigánylányjelmezeikkel nagy sikert arattak, s a jelmezverseny első két helyét is elnyerték. Két tagunk tréfás versekkel, mondókákkal szórakoztatta a jelenlévőket, majd a Senior Tánccsoportban is helyet kapó cukros társaink táncoltatták meg a résztvevőket. Az asztalokra kihelyezett sok egészséges enni-innivalóról, a szép terítésről az EFI (Egészség Fejlesztő Iroda) munkatársai gondoskodtak. Ők minden rendezvényünk állandó résztvevői, segítői. Nagy örömünkre szolgál, hogy a „batyus” összejövetelre egyre több tagunk kis kosárkákban gyümölcsöt tálalt fel.

A műsoros est végére a vezetőség most is meglepetéssel szolgált. Elsötétült a színházterem, s az ajtóban 1-1 szál gyertyával a kezükben megjelent az apácák csapata, s gregorián ének dallamára lassan vonultak a színpad felé. Ekkor kivilágosodott a nézőtér és mindenki csodálkozására ott ült a színpad közepén, gyönyörű papi ruhájában elnökünk. Az apácák pedig huncut derűvel az arcukon Zalatnay Cini Nem vagyok én apáca című dalára vidám táncba kezdtek. Vastaps és jelmez-különdíj volt a vezetőség jutalma. Vastaps volt dr. Neuwirth Gyula főorvosunk jutalma is 75. születésnapján való meglepetésszerű felköszöntésén. Sportfelelősünk az Egészségvédő Kör meghívását tolmácsolta a Jégtörő Mátyás-túrára. A mínuszok ellenére, ragyogó napsütésben tízen teljesítettük a 9 km-es túrát.

Nagy ErzsébetDebrecen

Megjelent a diabetes2018/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!