Feltöltés dátuma: 2018.05.19.

Receptsarok – Kínából

Sült tofu hajdinametélttel

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
410 kcal 15 g 17 g 50 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 g hajdinametélt
  • 4 ek. pirított szezámolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. hoisin szósz
  • 250 g tofu
  • 250 g brokkoli
  • 100 g sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • 30 g pirított mogyoró

A tofut kockázzuk fel, és egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál szezámolajat. A tofut adjuk az olajhoz, pár perc alatt süssük aranybarnára. Húzzuk félre a tűzről, a tofut vegyük ki egy nagy tálba. Egy edényben főzzük meg a tésztát a csomagoláson előírtak szerint, csepegtessük le, öntsük át egy nagy tálba. Egy kis serpenyőben keverjük össze a szezámolajat, a felkarikázott újhagymát, a zúzott fokhagymát és a barna cukrot. Forrósítsuk fel közepes hőmérsékleten, amíg sisteregni kezd, így süssük 15 másodpercig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a szójaszószt és a hoisin szószt. Adjuk hozzá a tésztához a tofuval, brokkolival és a csíkokra vágott paprikával együtt. Óvatosan keverjük össze.

További kínai receptek

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!