Receptsarok – Kínából
Sült tofu hajdinametélttel
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
410 kcal | 15 g | 17 g | 50 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 g hajdinametélt
- 4 ek. pirított szezámolaj
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. reszelt gyömbér
- 1 tk. barna cukor
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. hoisin szósz
- 250 g tofu
- 250 g brokkoli
- 100 g sárga vagy piros kaliforniai paprika
- 30 g pirított mogyoró
A tofut kockázzuk fel, és egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál szezámolajat. A tofut adjuk az olajhoz, pár perc alatt süssük aranybarnára. Húzzuk félre a tűzről, a tofut vegyük ki egy nagy tálba. Egy edényben főzzük meg a tésztát a csomagoláson előírtak szerint, csepegtessük le, öntsük át egy nagy tálba. Egy kis serpenyőben keverjük össze a szezámolajat, a felkarikázott újhagymát, a zúzott fokhagymát és a barna cukrot. Forrósítsuk fel közepes hőmérsékleten, amíg sisteregni kezd, így süssük 15 másodpercig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a szójaszószt és a hoisin szószt. Adjuk hozzá a tésztához a tofuval, brokkolival és a csíkokra vágott paprikával együtt. Óvatosan keverjük össze.