Feltöltés dátuma: 2018.05.19.

Receptsarok – Kínából

Nyúlraguleves goji bogyóval

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
128 kcal 14 g 6 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 15 g goji bogyó
  • 250 g nyúlhús
  • 100 g káposzta
  • 50 g sárgarépa
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. salottahagyma/mogyoróhagyma aprítva
  • 1 tk. rizsbor
  • 1 tk. só
  • 2,5 l víz

A nyúlhúst tisztítsuk meg, és vágjuk fel kis kockákra. Egy lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott salottahagymát, a rizsbort és a goji bogyót. Ha üveges a hagyma, adjuk hozzá a nyúlhúst. Öntsük fel vízzel, forraljuk fel. Főzzük körülbelül 30 percig alacsony hőmérsékleten. Adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és a kis kockákra vágott répát, majd sózzuk meg. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megfőnek.

További kínai receptek

Megjelent a diabetes2018/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!