Receptsarok – Kínából
Nyúlraguleves goji bogyóval
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
128 kcal | 14 g | 6 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 15 g goji bogyó
- 250 g nyúlhús
- 100 g káposzta
- 50 g sárgarépa
- 1 tk. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. salottahagyma/mogyoróhagyma aprítva
- 1 tk. rizsbor
- 1 tk. só
- 2,5 l víz
A nyúlhúst tisztítsuk meg, és vágjuk fel kis kockákra. Egy lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott salottahagymát, a rizsbort és a goji bogyót. Ha üveges a hagyma, adjuk hozzá a nyúlhúst. Öntsük fel vízzel, forraljuk fel. Főzzük körülbelül 30 percig alacsony hőmérsékleten. Adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és a kis kockákra vágott répát, majd sózzuk meg. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megfőnek.