Feltöltés dátuma: 2018.05.19.

Receptsarok – Kínából

Mandulás desszert

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

Illusztráció.
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
267 kcal 12 g 21 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 150 g mandula
  • 250 ml friss tej
  • hőálló édesítőszer
  • 2 tk. zselatinpor
  • 500 ml víz

A blansírozott – héjától megtisztított – mandulát daráljuk apróra, megismételhetjük a darálást, ha nem elég finom. (Vagy úgy is elkészíthetjük, ha a héj nélküli mandulát beáztatjuk vízbe, majd konyhai aprítóval mandulalét készítünk belőle.) Egy edénybe öntsük bele a vizet, kevergetve adjuk hozzá a zselatinport, forraljuk fel. Közben tegyük egy másik edénybe a tejet, mandulát, az édesítőszert és forraljuk fel. A még forrásban lévő zselatinhoz adjuk hozzá a másik edény tartalmát folyamatosan kevergetve. Főzzük tovább még 5 percig. Vegyük le a tűzről, öntsük át egy nagy szögletes tálba. Hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, akkor vehetjük ki, ha teljesen megszilárdult. Fordítsuk ki a tálból, vágjuk fel kis kockákra, tálaljuk szintén felkockázott gyümölcsökkel, például almával, körtével, mangóval, ananásszal.

További kínai receptek

Megjelent a diabetes2018/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!