Receptsarok – Kínából
Hoisin szószos darált csirkehús salátaágyon
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Kínáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
363 kcal | 32 g | 5 g | 45 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 ek. olívaolaj
- 400 g darált csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. szójaszósz
- 60 ml hoisin szósz
- 1 ek. rizsecet
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 500 g szelídgesztenye (konzerv is lehet)
- 2 szál újhagyma
- só
- frissen őrölt feketebors
- 1 fej saláta
Közepesen magas hőmérsékleten forrósítsuk fel az olívaolajat. A darált húst tegyük a forró olajra, süssük, amíg pirulni kezd, közben kevergessük, hogy ne süljön össze. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a hoisin szószt, szójaszószt, rizsecetet és a gyömbért, kevergetve süssük, amíg a hagyma üveges lesz. Tegyük hozzá a felkockázott gesztenyét és a vékonyra vágott újhagymát, még egy-két percig süssük. Fűszerezzük sóval és borssal. Tálaljunk néhány evőkanálnyi szószos csirkét egy-egy salátalevélre.