Sárga Diána receptje
Quinoa bruschetta

1 darab tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
105 kcal | 4 g | 6 g | 10 g |
Hozzávalók 5 db bruschettához:
- 50 g quinoa
- 1 db kisebb paradicsom
- 1 db tojás
- 1 tk. olívaolaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. lenmagpehely
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
- 2 db nagyobb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- friss bazsalikom
Először elkészítjük a bruschetta alapját. A quinoát kétszer annyi, sóval, borssal ízesített vízbe feltesszük főni. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymagerezdeket, és egy teáskanálnyi olívaolajon, alacsony hőfokon pirítjuk őket. Amikor megfőtt a quinoa, belekeverjük a paradicsomot és a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tojást és ízesítjük fűszerekkel. Amikor kihűlt a quinoa, hozzáteszünk egy evőkanál lenmagpelyhet. A tojásba belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a quinoához, és összedolgozzuk őket. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd evőkanál segítségével a masszából egyenletes nagyságú, kör alakú bruschettaalapokat formázunk. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 15–20 percig sütjük. Közben elkészítjük a feltétet. Megmossuk, és apró kockára vágjuk a paradicsomokat, a friss bazsalikomot. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymákat, fűszereket, olívaolajat, és összekeverjük őket. Amikor elkészült az alap, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tetejére halmozva a feltétet tálaljuk.