Kard Éva receptje
Lecsó újragondolva
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
415 kcal | 19 g | 31 g | 15 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1000 g paprika
- 500 g paradicsom
- 500 g vöröshagyma
- 500 g virsli (6 db)
- 200 g szeletelt bacon
- 6 db tojás
- só
- őrölt színes bors
- 2 ek. sertészsír (v. étolaj)
A paprikát csumázzuk ki, majd vékonyan karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk ketté, a vastag szárrészt vágjuk ki, és szintén szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük fel vékonyan. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt (v. étolajat), adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, enyhén sózzuk, szórjuk meg színes őrölt borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután szedjük ki a zsiradékból, egyenletesen terítsük bele egy tepsibe, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt paprikát, enyhén sózzuk, szórjuk meg őrölt színes borssal, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő vöröshagymára, majd rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot is. A virsliket vágjuk félbe, mindegyik darabot tekerjük be egy-egy szelet baconbe. Ezután helyezzük egymás mellé a paradicsom tetején úgy, hogy középen maradjon elég hely a tojásnak. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40–45 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, ha sok levet engedett volna, akkor a felesleget szedjük le. A két virslisor között csináljunk négy kis mélyedést, üssük bele a tojásokat és enyhén sózzuk meg. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a tojások kellően megsülnek.