Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Kard Éva receptje

Kelbimbósaláta

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
263 kcal 13 g 18 g 14 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 500 g kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 100 g sózott földimogyoró
  • 1/2 db citrom leve
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • 3 ek. mogyoróolaj

A kelbimbó külső leveleit szedjük le, mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (v. ízlés szerinti olajjal), és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15–20 perc alatt készre. A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével és ízlés szerint édesítőszerrel, majd tegyük félre. A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalmamaggal és a mogyoróval, locsoljuk meg a dresszinggel.

Megjelent a diabetes2017/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!