Kard Éva receptje
Kelbimbósaláta

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
263 kcal | 13 g | 18 g | 14 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 500 g kelbimbó
- 1 db gránátalma
- 100 g sózott földimogyoró
- 1/2 db citrom leve
- édesítőszer (ízlés szerint)
- só
- őrölt színes bors
- 3 ek. mogyoróolaj
A kelbimbó külső leveleit szedjük le, mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (v. ízlés szerinti olajjal), és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15–20 perc alatt készre. A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével és ízlés szerint édesítőszerrel, majd tegyük félre. A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalmamaggal és a mogyoróval, locsoljuk meg a dresszinggel.