Kovács Józsefné receptje
Károlyi saláta
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
246 kcal | 6 g | 20 g | 8 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 150 g burgonya
- 150 g kovászos uborka
- 150 g zöldpaprika
- 150 g paradicsom
- 1 fej saláta
- 3 db kemény tojás
- 100 ml tejföl (12%-os)
- 100 ml majonéz
- 1/2 cs. petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
A burgonyát feltesszük főni, amíg elkészül, a tejfölből és a majonézből tartármártást keverünk. A főtt burgonyát, a kovászos uborkát, a fejes salátát (salátából néhány levelet tegyünk félre a díszítéshez), a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra, a kemény tojást karikákra vágjuk. Enyhén megborsozzuk, majd a sűrű tartármártással összekeverjük. Tálaláskor kúp alakúra formázzuk, a félretett salátalevelekkel körbedíszítjük, tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.