Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Kovács Józsefné receptje

Károlyi saláta

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
246 kcal 6 g 20 g 8 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 150 g burgonya
  • 150 g kovászos uborka
  • 150 g zöldpaprika
  • 150 g paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 3 db kemény tojás
  • 100 ml tejföl (12%-os)
  • 100 ml majonéz
  • 1/2 cs. petrezselyemzöld
  • őrölt bors

A burgonyát feltesszük főni, amíg elkészül, a tejfölből és a majonézből tartármártást keverünk. A főtt burgonyát, a kovászos uborkát, a fejes salátát (salátából néhány levelet tegyünk félre a díszítéshez), a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra, a kemény tojást karikákra vágjuk. Enyhén megborsozzuk, majd a sűrű tartármártással összekeverjük. Tálaláskor kúp alakúra formázzuk, a félretett salátalevelekkel körbedíszítjük, tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Megjelent a diabetes2017/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!