Sárga Diána receptje
Epres pohárdesszert
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
173 kcal | 16 g | 4 g | 18 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 350 g sovány túró
- 175 g joghurt
- 600 g eper
- 20 g útifűmaghéj
- 15 g szeletelt mandula
Az epret megmossuk, kétharmadát összeturmixoljuk az útifűmaghéjjal, majd négy pohár aljára egyenletesen eloszlatjuk. Amíg készül a desszert többi része, állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj hatására sűrűbb eperkrémet kapjunk. Közben a túrót kikeverjük a joghurttal és a mandula felével, a maradék epret pedig ízlés szerint darabokra vágjuk. Amikor ezek elkészültek, az eperkrémre rétegezzük a túrós krémet, végül a tetejére halmozzuk a darabolt epret. A szeletelt mandula másik felével díszítjük a desszertet. Édesebb ízre vágyók használhatnak folyékony édesítőszert vagy xilititet, azonban az utóbbi energia- és szénhidráttartalma számolandó. Ebben az esetben az eritrit használatát nem javaslom, mivel az nehezebben oldódik hideg közegben.