Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Sárga Diána receptje

Epres pohárdesszert

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
173 kcal 16 g 4 g 18 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 350 g sovány túró
  • 175 g joghurt
  • 600 g eper
  • 20 g útifűmaghéj
  • 15 g szeletelt mandula

Az epret megmossuk, kétharmadát összeturmixoljuk az útifűmaghéjjal, majd négy pohár aljára egyenletesen eloszlatjuk. Amíg készül a desszert többi része, állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj hatására sűrűbb eperkrémet kapjunk. Közben a túrót kikeverjük a joghurttal és a mandula felével, a maradék epret pedig ízlés szerint darabokra vágjuk. Amikor ezek elkészültek, az eperkrémre rétegezzük a túrós krémet, végül a tetejére halmozzuk a darabolt epret. A szeletelt mandula másik felével díszítjük a desszertet. Édesebb ízre vágyók használhatnak folyékony édesítőszert vagy xilititet, azonban az utóbbi energia- és szénhidráttartalma számolandó. Ebben az esetben az eritrit használatát nem javaslom, mivel az nehezebben oldódik hideg közegben.

Megjelent a diabetes2017/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!