Bíró Sára receptje
Cukkinis raguleves
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
278 kcal | 26 g | 9 g | 22 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g csirkemellfilé
- 150 g sárgarépa
- 80 g petrezselyemgyökér
- 100 g bébi cukkini
- 150 g csiperkegomba
- 100 g zöldborsó
- 100 g burgonya
- 100 g vöröshagyma
- 100 g paradicsom
- 1 ek. olívaolaj
- 20 g vaj
- 2 csipet kurkuma
- 1 csokor friss tárkony
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál lestyán
- só
- bors
- 150 ml joghurt
- 1 ek. tönkölybúzaliszt
- fél citrom leve
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet. Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, gombát, apró kockákra vágott cukkinit. Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a felvágott burgonyát, egy hagymát egészben (ha megfőtt, ki lehet dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, lestyánt, petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt. Kis lángon főzzük – vigyázzunk, ne főzzük sokáig –, a végén hozzáadjuk a zöldborsót. Ízesítjük frissen facsart citromlével. Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítünk.