Lajosházi Péter receptje
Avokádókrémes karfiolcsoda

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
202 kcal | 9 g | 10 g | 17 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1250 g karfiol,
- 200 g paradicsom,
- 2 kk. olívaolaj,
- 1 ek. citromlé,
- 1 kk. paprika,
- 1 kk. őrölt koriander,
- 1/4 kk. só,
- 1/8 kk. frissen őrölt fekete bors,
- 2 avokádó,
- 3 ek. tejföl (12%-os),
- néhány salátalevél
A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, összetörjük, és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva tálaljuk. Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.