Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Lajosházi Péter receptje

Avokádókrémes karfiolcsoda

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
202 kcal 9 g 10 g 17 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1250 g karfiol,
  • 200 g paradicsom,
  • 2 kk. olívaolaj,
  • 1 ek. citromlé,
  • 1 kk. paprika,
  • 1 kk. őrölt koriander,
  • 1/4 kk. só,
  • 1/8 kk. frissen őrölt fekete bors,
  • 2 avokádó,
  • 3 ek. tejföl (12%-os),
  • néhány salátalevél

A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, összetörjük, és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva tálaljuk. Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.

Megjelent a diabetes2017/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!