Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Sárga Diána receptje

Áfonyás sajttorta

Illusztráció.
1 szelet tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
229 kcal 7 g 16 g 15 g

Hozzávalók 12 szelethez:

A torta alapjához:

  • 120 g Korpovit keksz
  • 90 g dió
  • 20 g xilit
  • 90 g vaj

A krémhez:

  • 60 g zsírszegény túró
  • 150 g zsírszegény mascarpone
  • 40 g natúrjoghurt
  • 3 db tojás
  • 20 g xilit
  • 40 g eritrit
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 250 g áfonya

A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, majd erre ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe 150 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk, miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát.

Megjelent a diabetes2017/5. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!