Sárga Diána receptje
Áfonyás sajttorta

1 szelet tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
229 kcal | 7 g | 16 g | 15 g |
Hozzávalók 12 szelethez:
A torta alapjához:
- 120 g Korpovit keksz
- 90 g dió
- 20 g xilit
- 90 g vaj
A krémhez:
- 60 g zsírszegény túró
- 150 g zsírszegény mascarpone
- 40 g natúrjoghurt
- 3 db tojás
- 20 g xilit
- 40 g eritrit
- 1 tk. útifűmaghéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g áfonya
A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, majd erre ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe 150 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk, miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát.