Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Sárga Diána receptje

Áfonyás sajttorta

1 szelet tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
229 kcal 7 g 16 g 15 g

Hozzávalók 12 szelethez:

A torta alapjához:

A krémhez:

A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, majd erre ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe 150 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk, miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát.


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!