Narancsos halvelouté Szent Péter halával és szójasajttal

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
370 kcal | 26 g | 27 g | 43 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 1 kg húsos halaprólék (ponty, keszeg, harcsa),
- 20 dkg kakashalfilé (Szent Péter hala),
- 20 dkg szójasajt (tofu),
- 2 dkg só,
- 1 db narancs,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 2 dl 30%-os állati, cukormentes tejszín,
- 0,5 dl olívaolaj
A megmosott, tisztított halakat, lecsepegtetjük, sütőben 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Fazékba hideg vizet teszünk, belerakjuk a megsült halakat, az apró kockára vágott vöröshagymát, és 3 órán keresztül főzzük forrásponttól számítva!
A megfőtt halalapot, átpasszírozzuk egy másik fazékba, beleöntjük a tejszínt, sót, lassan felforraljuk.
Míg felfő a leves, kicsi lábasba olívaolajat öntünk, a narancs héját lereszeljük, majd a meleg, de nem forró olajba rakjuk, közben a levét is kifacsarjuk.
A narancshéjat kb. 5 percig fonnyasztjuk, majd óvatosan ráöntjük a narancs levét, felfőzzük, és a leveshez öntjük az egészet.
Az egész levest felforraljuk, utánízesítjük, majd egy turmixgép segítségével a levest krémesítjük.
A szójasajtot tetszés szerint daraboljuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk.
Lábasba szedünk egy kevés hallevest, belerakjuk a tetszés szerint feldarabolt kakashalfilét, és 3-4 perc lassú forralással készre főzzük.
Tálalás: Előmelegített levesestányérba óvatosan belehelyezzük a készre párolt halfiléket, a pirított szójasajtot, egy kis petrezselyemlevéllel még díszíthetjük, és a családtagjaink előtt óvatosan rámerjük a forró levest.