Feltöltés dátuma: 2016.12.15.

Kókuszos tápiókamousse fügével és dióval

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
467 kcal 5 g 11 g 31 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 20 dkg apró tápióka,
  • 1 l kókusztej,
  • csipet só,
  • 2 dl laktózmentes habtejszín,
  • xilit ízlés szerint,
  • 8 db érettebb füge,
  • 5 dkg darált dió

A kókusztejet lábasba öntjük, csipet sót teszünk bele, mikor meleg, de még nem forró, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tápiókát, sűrűn kevergetve teljesen készre főzzük. Akkor főtt meg a tápióka, mikor már a közepén nem látunk fehér részt.

A főtt tápiókát lehűtjük, de nem szűrjük le. Mikor teljesen lehűlt, fakanállal óvatosan felkavarjuk.

A laktózmentes tejszínt kemény habbá verjük, majd a hideg tápiókát óvatosan lazítjuk, ízlés szerint porrá őrölt xilittel édesíthetjük, üvegpohárba töltjük, óvatosan megütögetjük, hogy egyenletes legyen a teteje, és hűtőbe rakjuk.

A fügéket megmossuk, meghámozzuk, húsukat villával alaposan péppé törjük, hozzákeverjük a darált diót.

A tápiókapudingot kivesszük a hűtőből, a diós fügekrémet kanállal vagy habzsákból nyomva ízlésesen rátálaljuk, mentával díszíthetjük, esetleg pirított dióbéllel megszórjuk.

Megjelent a diabetes2016/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!