Kókuszos tápiókamousse fügével és dióval
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
467 kcal | 5 g | 11 g | 31 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 20 dkg apró tápióka,
- 1 l kókusztej,
- csipet só,
- 2 dl laktózmentes habtejszín,
- xilit ízlés szerint,
- 8 db érettebb füge,
- 5 dkg darált dió
A kókusztejet lábasba öntjük, csipet sót teszünk bele, mikor meleg, de még nem forró, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tápiókát, sűrűn kevergetve teljesen készre főzzük. Akkor főtt meg a tápióka, mikor már a közepén nem látunk fehér részt.
A főtt tápiókát lehűtjük, de nem szűrjük le. Mikor teljesen lehűlt, fakanállal óvatosan felkavarjuk.
A laktózmentes tejszínt kemény habbá verjük, majd a hideg tápiókát óvatosan lazítjuk, ízlés szerint porrá őrölt xilittel édesíthetjük, üvegpohárba töltjük, óvatosan megütögetjük, hogy egyenletes legyen a teteje, és hűtőbe rakjuk.
A fügéket megmossuk, meghámozzuk, húsukat villával alaposan péppé törjük, hozzákeverjük a darált diót.
A tápiókapudingot kivesszük a hűtőből, a diós fügekrémet kanállal vagy habzsákból nyomva ízlésesen rátálaljuk, mentával díszíthetjük, esetleg pirított dióbéllel megszórjuk.