Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta

1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
375 kcal 13 g 31 g 9 g

Hozzávalók 12 szelethez:

Robotgép segítségével a tojások fehérjéit felverjük keményre az eritrittel együtt. Beleforgatjuk a mandulát. A 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt terítünk, és a tészta felét rákenjük egyenletesen. Előmelegített 150 fokos, légkeverékes sütőben 25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a legfelső rácson. Így járunk el a tészta második részével is. A töltelékhez a tej és tejszín keverékét melegíteni kezdjük lassú tűzön, beletesszük a tojássárgájákat és alaposan elkeverjük. A 1,5 csomag pudingport 50 ml tejben a folyékony édesítővel elkavarjuk, és mikor már forró a tejes-tejszínes keverék, beleöntjük a tejjel elkevert pudingport, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Azonnal belekeverünk 100 g vajat, míg elolvad, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kavargatva kihűtjük. Megtöltjük a lapokat a langyosra hűlt krémmel, és a tetejét is bevonjuk, majd szeletelt mandulát szórunk rá, amit először serpenyőben szárazon kicsi megpirítottunk.

Magrik Orsolya dietetikus receptje


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!