Accu-Chek Főzőklub
Svéd mandulatorta
1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
375 kcal | 13 g | 31 g | 9 g |
Hozzávalók 12 szelethez:
- 40 dkg őrölt mandula,
- 5 db tojás,
- 5 dl tej,
- 2 dl tejszín,
- 2 ek. folyékony édesítőszer,
- 3 ek. eritrit,
- 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 10 dkg vaj vagy margarin,
- csipet só,
- mandulaforgács
Robotgép segítségével a tojások fehérjéit felverjük keményre az eritrittel együtt. Beleforgatjuk a mandulát. A 26 cm átmérőjű tepsi aljára sütőpapírt terítünk, és a tészta felét rákenjük egyenletesen. Előmelegített 150 fokos, légkeverékes sütőben 25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a legfelső rácson. Így járunk el a tészta második részével is. A töltelékhez a tej és tejszín keverékét melegíteni kezdjük lassú tűzön, beletesszük a tojássárgájákat és alaposan elkeverjük. A 1,5 csomag pudingport 50 ml tejben a folyékony édesítővel elkavarjuk, és mikor már forró a tejes-tejszínes keverék, beleöntjük a tejjel elkevert pudingport, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Azonnal belekeverünk 100 g vajat, míg elolvad, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kavargatva kihűtjük. Megtöltjük a lapokat a langyosra hűlt krémmel, és a tetejét is bevonjuk, majd szeletelt mandulát szórunk rá, amit először serpenyőben szárazon kicsi megpirítottunk.
További karácsonyi receptek
- Accu-Chek Főzőklub
- Karácsonyi gesztenyekrémleves
- Zöldséges barna rizs
- Mustáros-tejszínes csirkeragu
- Kakaóscsiga
- Kolbászos-sajtos rúd
Magrik Orsolya dietetikus receptje