Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Accu-Chek Főzőklub

Mustáros-tejszínes csirkeragu

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
244 kcal 28 g 11 g 6,8 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg csirke- vagy pulykamell,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4 ek. mustár,
  • 2,5 dl főzőtejszín,
  • só,
  • bors,
  • olaj(spray) a sütéshez

A főzőhagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a mustárt és a fűszereket, valamint az apró csíkokra vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, majd kevés vízzel vagy húslével felöntve puhára főzzük.

Felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk. Barna rizzsel, zöldséges rizzsel, rizottóval, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével tálaljuk.

További karácsonyi receptek

Magrik Orsolya dietetikus receptje

Megjelent a diabetes2015/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!