Accu-Chek Főzőklub
Mustáros-tejszínes csirkeragu
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
244 kcal | 28 g | 11 g | 6,8 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg csirke- vagy pulykamell,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 4 ek. mustár,
- 2,5 dl főzőtejszín,
- só,
- bors,
- olaj(spray) a sütéshez
A főzőhagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a mustárt és a fűszereket, valamint az apró csíkokra vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, majd kevés vízzel vagy húslével felöntve puhára főzzük.
Felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk. Barna rizzsel, zöldséges rizzsel, rizottóval, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével tálaljuk.
További karácsonyi receptek
- Accu-Chek Főzőklub
- Karácsonyi gesztenyekrémleves
- Zöldséges barna rizs
- Kakaóscsiga
- Kolbászos-sajtos rúd
- Svéd mandulatorta
Magrik Orsolya dietetikus receptje