Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Accu-Chek Főzőklub

Kolbászos-sajtos rúd

Illusztráció

1 db tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
98 kcal 2,5 g 6,4 g 7,5 g

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 20 dkg búza finomliszt,
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 10 dkg kolbász,
  • 14 dkg tejföl,
  • 1,5 tk. só,
  • 1 db tojás,
  • reszelt sajt

A kétféle lisztet a sóval elkeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a ledarált vagy nagyon apróra vágott kolbászt. Alaposan összedolgozzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tejfölt csak fokozatosan gyúrjuk bele. Ha kész, fél órára tegyük pihenni a hűtőbe, majd a sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, kenjük be felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és derelyevágóval (vagy késsel) vágjunk kisujjnyi vastag csíkokat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a meleg sütőbe tolva kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.

További karácsonyi receptek

Magrik Orsolya dietetikus receptje

Megjelent a diabetes2015/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!