Accu-Chek Főzőklub
Kolbászos-sajtos rúd
1 db tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
98 kcal | 2,5 g | 6,4 g | 7,5 g |
Hozzávalók 40 darabhoz:
- 20 dkg búza finomliszt,
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 25 dkg margarin,
- 10 dkg kolbász,
- 14 dkg tejföl,
- 1,5 tk. só,
- 1 db tojás,
- reszelt sajt
A kétféle lisztet a sóval elkeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a ledarált vagy nagyon apróra vágott kolbászt. Alaposan összedolgozzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tejfölt csak fokozatosan gyúrjuk bele. Ha kész, fél órára tegyük pihenni a hűtőbe, majd a sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, kenjük be felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és derelyevágóval (vagy késsel) vágjunk kisujjnyi vastag csíkokat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a meleg sütőbe tolva kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.
További karácsonyi receptek
- Accu-Chek Főzőklub
- Karácsonyi gesztenyekrémleves
- Zöldséges barna rizs
- Mustáros-tejszínes csirkeragu
- Kakaóscsiga
- Svéd mandulatorta
Magrik Orsolya dietetikus receptje