Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Accu-Chek Főzőklub

Karácsonyi gesztenyekrémleves

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
155 kcal 7 g 5 g 20 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 8 dl tej (1,5%-os),
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza,
  • 2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor,
  • 4-5 ek. eritrit,
  • 1 rúd vanília,
  • rumaroma,
  • 3 dkg mandula

7 dl tejet egy lábosban felforralunk. Míg forr, a maradék tejben simára keverjük a pudingport és az eritritet. Ha felforrt a tej, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingporos tejet, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és még néhány percig főzzük. Az apróra vágott mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Ha szükséges, a levest botmixerrel átturmixoljuk. Mandulával meghintve, langyosan tálaljuk.

További karácsonyi receptek

Magrik Orsolya dietetikus receptje

Megjelent a diabetes2015/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!