Accu-Chek Főzőklub
Karácsonyi gesztenyekrémleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
155 kcal | 7 g | 5 g | 20 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 8 dl tej (1,5%-os),
- 25 dkg natúr gesztenyemassza,
- 2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor,
- 4-5 ek. eritrit,
- 1 rúd vanília,
- rumaroma,
- 3 dkg mandula
7 dl tejet egy lábosban felforralunk. Míg forr, a maradék tejben simára keverjük a pudingport és az eritritet. Ha felforrt a tej, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingporos tejet, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és még néhány percig főzzük. Az apróra vágott mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Ha szükséges, a levest botmixerrel átturmixoljuk. Mandulával meghintve, langyosan tálaljuk.
További karácsonyi receptek
- Accu-Chek Főzőklub
- Zöldséges barna rizs
- Mustáros-tejszínes csirkeragu
- Kakaóscsiga
- Kolbászos-sajtos rúd
- Svéd mandulatorta
Magrik Orsolya dietetikus receptje