Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Sütőtökös zabtallér fehér csokival

Illusztráció

1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
104 kcal 4 g 4 g 13 g

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 25 dkg sült tök kivájt húsa,
  • 250 g durvára darált zabpehely,
  • 50 g stevia,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • fél teáskanál só,
  • fél csomag sütőpor,
  • 1 kk. szódabikarbóna,
  • 100 g durvára darált erdei mogyoró,
  • 100 g sütésálló, diabetikus fehér csoki pasztilla,
  • 1 kávéskanál ánizs,
  • 1 tk. vaníliakivonat,
  • 1 kk. fahéj

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd vizes kézzel először golyókat formázunk belőle, majd lapos pogácsákat, és egy sütőpapírral kibélelt tespibe rendezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Nem lesz olyan ropogós a tök miatt, mint egy hagyományos zabtallér, de nagyon tartalmas és relatíve egészséges reggeli süti.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!