Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Sárgarépa- és uborkasaláta korianderes fetával

Sárgarépa- és uborkasaláta korianderes fetával

Sárgarépa- és uborkasaláta korianderes fetával

1 adag tápanyagtartalma (grissini nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
350 kcal 7 g 32 g 6 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

Legelőször a fetát pácoljuk be. Érdemes előtte egy nappal elkészíteni, de ha 1-2 órát áll a pácban, az is eredményes lesz. A koriandert vagy más kedvenc markáns ízű friss fűszernövényt apróra vágunk (1-2 levelet félrerakhatunk díszítésnek). A fetát 20 db egyenlő részre vágjuk. Tálcára rakjuk, rászórjuk az apróra vágott koriandert, és ráöntjük az 1 dl olívaolajat, lefóliázzuk, hűtőbe rakjuk

A tisztított sárgarépából és a megmosott uborkából zöldséghámozó segítségével szalagokat készítünk, hűtőbe tesszük

Elkészítjük a salátaöntetet: 1 kiskanál mustárt, 2 kiskanál ecetet, 2 dl napraforgóolajat összeturmixolunk, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk ugyancsak turmixgéppel 1 dl hideg vizet

Tálaláskor leveses mélytányérba öntünk egy keveset az öntetből, ráhalmozzuk a sárgarépa- és az uborkaszalagokat, a pácolt fetadarabokat (2 db/fő). Grissinit vagy pirítóst fogyasztunk mellé

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!