Sárgarépa- és uborkasaláta korianderes fetával

1 adag tápanyagtartalma (grissini nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
350 kcal | 7 g | 32 g | 6 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 50 dkg uborka,
- 50 dkg sárgarépa,
- 40 dkg feta,
- 1 dl olívaolaj (jó a napraforgóolaj vagy bármilyen más magolaj is),
- 2 dl napraforgóolaj,
- só, ecet, mustár, csipet őrölt gyömbér (vagy frissen reszelt),
- grissini (olasz sajtos pálcika, bolti, szénhidrát: 77 g), vagy lehet csökkentett szénhidráttartalmú kenyérből pirítós
Legelőször a fetát pácoljuk be. Érdemes előtte egy nappal elkészíteni, de ha 1-2 órát áll a pácban, az is eredményes lesz. A koriandert vagy más kedvenc markáns ízű friss fűszernövényt apróra vágunk (1-2 levelet félrerakhatunk díszítésnek). A fetát 20 db egyenlő részre vágjuk. Tálcára rakjuk, rászórjuk az apróra vágott koriandert, és ráöntjük az 1 dl olívaolajat, lefóliázzuk, hűtőbe rakjuk
A tisztított sárgarépából és a megmosott uborkából zöldséghámozó segítségével szalagokat készítünk, hűtőbe tesszük
Elkészítjük a salátaöntetet: 1 kiskanál mustárt, 2 kiskanál ecetet, 2 dl napraforgóolajat összeturmixolunk, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk ugyancsak turmixgéppel 1 dl hideg vizet
Tálaláskor leveses mélytányérba öntünk egy keveset az öntetből, ráhalmozzuk a sárgarépa- és az uborkaszalagokat, a pácolt fetadarabokat (2 db/fő). Grissinit vagy pirítóst fogyasztunk mellé