Parázsló sütőtökpüré vöröscurry-mártással és rozmaringos grillkolbászkákkal
1 adag tápanyagtartalma (kolbász nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
96 kcal | 1,5 g | 2,6 g | 17 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 1 kg tisztított parázstök,
- só,
- frissen őrölt színes bors,
- 2 ek. olívaolaj,
- 1 evőkanál csípős vörös currypaszta
A tököt kimagozzuk, feldaraboljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük, ügyelve, hogy sehol ne égjen meg. Utána leszedjük a héját, és a tök húsát villával összezúzzuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a currypasztát, és jól kikeverjük. A kolbászokat grillserpenyőben megsütjük, és frissen tálaljuk.
- Eljött a sütőtökszezon!
- Recept: Bársonyos, gyömbéres sütőtökleves
- Recept: Sütőtökös zabtallér fehér csokival
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu