Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Parázsló sütőtökpüré vöröscurry-mártással és rozmaringos grillkolbászkákkal

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma (kolbász nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
96 kcal 1,5 g 2,6 g 17 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 1 kg tisztított parázstök,
  • só,
  • frissen őrölt színes bors,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 evőkanál csípős vörös currypaszta

A tököt kimagozzuk, feldaraboljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük, ügyelve, hogy sehol ne égjen meg. Utána leszedjük a héját, és a tök húsát villával összezúzzuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a currypasztát, és jól kikeverjük. A kolbászokat grillserpenyőben megsütjük, és frissen tálaljuk.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!