Grillezett harcsa, pirított mogyorós rizs, sóskamártás
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
738 kcal | 42 g | 32 g | 69 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 1,8 kg afrikaiharcsa-filé (másfajta hal is megteszi),
- 80 dkg rizs,
- 30 dkg sótlan mogyoró,
- 50 dkg fagyasztott vagy friss sóska,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1,5 dl olaj,
- só, édesítőszer
A halat 10, kb. 18 dkg-os darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, kis időre félrerakjuk, majd olajjal kikent serpenyőben megsütjük
A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük. A rizst olajon átpirítjuk, felengedjük a térfogatának megfelelő mintegy kétszeres mennyiségű vízzel, és hagyományos módon megpároljuk, majd belekeverjük a pörkölt mogyorót
A hagymát, fokhagymát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a sóskát. Sózzuk, és édesítőszert adunk hozzá. Készre főzzük, és egy kevés vajjal vagy margarinnal összeturmixoljuk. A sűrűségét vízzel vagy tejszínnel lehet állítani
Tálaláskor lapostányérra helyezzük a rizst, mellé öntünk egy kevés sóskamártást, amire ráhelyezzük a megsütött halat. Citrommal díszítjük.