Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Grillezett harcsa, pirított mogyorós rizs, sóskamártás

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
738 kcal 42 g 32 g 69 g

Hozzávalók 10 adaghoz:

  • 1,8 kg afrikaiharcsa-filé (másfajta hal is megteszi),
  • 80 dkg rizs,
  • 30 dkg sótlan mogyoró,
  • 50 dkg fagyasztott vagy friss sóska,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl olaj,
  • só, édesítőszer

A halat 10, kb. 18 dkg-os darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, kis időre félrerakjuk, majd olajjal kikent serpenyőben megsütjük

A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük. A rizst olajon átpirítjuk, felengedjük a térfogatának megfelelő mintegy kétszeres mennyiségű vízzel, és hagyományos módon megpároljuk, majd belekeverjük a pörkölt mogyorót

A hagymát, fokhagymát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a sóskát. Sózzuk, és édesítőszert adunk hozzá. Készre főzzük, és egy kevés vajjal vagy margarinnal összeturmixoljuk. A sűrűségét vízzel vagy tejszínnel lehet állítani

Tálaláskor lapostányérra helyezzük a rizst, mellé öntünk egy kevés sóskamártást, amire ráhelyezzük a megsütött halat. Citrommal díszítjük.

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!