Bársonyos, gyömbéres sütőtökleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
370 kcal | 6 g | 17 g | 48 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg tisztított parázstök,
- 2 dl tejszín és tejszínhab a tálaláshoz,
- 2 ek. finomliszt, friss gyömbér,
- 1 fej hagyma,
- őrölt fehér bors,
- 5 dkg vaj
A tököt feldaraboljuk, és aranyszínűre sütjük. Lehántjuk a héját, belsejét a vajon lepirítjuk, majd felengedjük vízzel, beletesszük a hagymát és főzzük. Közben megsózzuk, borsozzuk, és belereszelünk kb. 8 cm-es darab friss gyömbért. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, majd kidobjuk belőle a megfőtt hagymát, és simára turmixoljuk. Tálaláskor alákeverünk egy kevés tejszínhabot, amitől még bársonyosabbá válik. Én egy kevés pirított tökmagot is teszek rá.
- Eljött a sütőtökszezon!
- Recept: Parázsló sütőtökpüré vöröscurry-mártással és rozmaringos grillkolbászkákkal
- Recept: Sütőtökös zabtallér fehér csokival
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu