Feltöltés dátuma: 2014.12.11.

Bársonyos, gyömbéres sütőtökleves

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
370 kcal 6 g 17 g 48 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kg tisztított parázstök,
  • 2 dl tejszín és tejszínhab a tálaláshoz,
  • 2 ek. finomliszt, friss gyömbér,
  • 1 fej hagyma,
  • őrölt fehér bors,
  • 5 dkg vaj

A tököt feldaraboljuk, és aranyszínűre sütjük. Lehántjuk a héját, belsejét a vajon lepirítjuk, majd felengedjük vízzel, beletesszük a hagymát és főzzük. Közben megsózzuk, borsozzuk, és belereszelünk kb. 8 cm-es darab friss gyömbért. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, majd kidobjuk belőle a megfőtt hagymát, és simára turmixoljuk. Tálaláskor alákeverünk egy kevés tejszínhabot, amitől még bársonyosabbá válik. Én egy kevés pirított tökmagot is teszek rá.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megjelent a diabetes2014/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!