Feltöltés dátuma: 2014.11.09.

Tökmagolajos hajdinasaláta

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
227 kcal 5 g 6 g 38 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g pirított hajdina,
  • 3 dl víz,
  • 1 kk. só,
  • 2 ek. tökmagolaj,
  • 1 nagy kápia paprika,
  • 1 csokor friss oregánó,
  • madásaláta a tálaláshoz

A hajdinát a fent leírtak alapján leforrázzuk, majd állni hagyjuk egy éjszakán át. Másnap a paprikát és az oregánót apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük. Meglocsoljuk tökmagolajjal, és a jól átforgatjuk, hogy „csússzanak” a hajdinaszemek. Friss madársalátával tálaljuk.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megjelent a diabetes2014/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!