Tökmagolajos hajdinasaláta

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
227 kcal | 5 g | 6 g | 38 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g pirított hajdina,
- 3 dl víz,
- 1 kk. só,
- 2 ek. tökmagolaj,
- 1 nagy kápia paprika,
- 1 csokor friss oregánó,
- madásaláta a tálaláshoz
A hajdinát a fent leírtak alapján leforrázzuk, majd állni hagyjuk egy éjszakán át. Másnap a paprikát és az oregánót apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük. Meglocsoljuk tökmagolajjal, és a jól átforgatjuk, hogy „csússzanak” a hajdinaszemek. Friss madársalátával tálaljuk.
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu