Currys répatorta hajdinával
1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
68 kcal | 3 g | 2 g | 9 g |
Hozzávalók 10 szelethez (23 cm-es sütőformához):
- 100 g pirított hajdina,
- 1 nagy sárgarépa,
- 6-7 szem koktélparadicsom,
- 4 tojás,
- 1 tk. curry fűszerkeverék,
- 1 dl kókuszkrém (sűrített kókusztej),
- 1 púpozott ek. hajdinaliszt,
- 1 csapott kk. só,
- ½ kk. kakukkfű,
- 1,5 dl víz
A pirított hajdinát leforrázzuk 1,5 dl forrásban lévő, sós vízzel, majd légmentesen lezárva az éjszakát állni hagyjuk – így magába szívja a nedvességet, és főzés nélkül megpuhul. A répát megtisztítva, karikára vágva megpároljuk, majd apró kockákra vágjuk. A tojásokat habosra verjük, majd beletesszük a hajdinalisztet, a kókuszkrémet, a sót, a curryt, a kakukkfüvet, és simára kidolgozzuk a masszát. Belekeverjük a hajdinát és a sárgarépát, és a sütőtálba simítjuk. A koktélparadicsomokkal feldíszítjük, majd az előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu