Ázsiai zöldségleves hajdinával
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
189 kcal | 4,8 g | 5,2 g | 31 g |
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 1 szál póréhagyma,
- 3 közepes sárgarépa,
- 5 közepes krumpli,
- 1 kis fej karfiol,
- 1 fej karalábé,
- 1 db citrom (kevés héja és a leve),
- 3 l zöldség alaplé,
- 3,5 dl kókusztejkrém,
- 200 g hajdina,
- 5 ek. olaj,
- só,
- őrölt fehér bors,
- 1 tk. kurkuma,
- kevés sáfrány,
- őrölt csili és koriander
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Először a póréhagymát dinszteljük meg az olajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, a karfiolt és a karalábét, megsózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a sáfrányt, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, beleöntjük a hajdinát, és még kb. 15 percig főzzük – a hajdina viszonylag gyorsan megpuhul. Akkor belekeverjük a kókusztejkrémet, a csilit, a kurkumát és a koriandert, kevés reszelt citromhéjat és a citrom levét, és a tűzről levéve, lefedve állni hagyjuk 10 percig. Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel is.
Bezselics Ildikó Két cica konyhája