Szerző: Bezselics Ildikó Feltöltés dátuma: 2014.05.21.

Polentafelfújt steviával

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
275 kcal 10 g 16 g 18 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 150 g kukoricaliszt,
  • 100 g cukornak megfelelő stevia,
  • 1 citrom,
  • 7 tojás,
  • 7 dl tej,
  • só,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 ek. apróra vágott stevialevél

A lisztet a tejjel felfőzzük, és hozzákeverjük a vajat.
A tojások sárgáját a steviával (édesítő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött lisztet, a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, belekeverjük a stevialeveleket is.
A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet 160 fokon 30 percig sütünk.

szerzo

Bezselics Ildikó

Két cica konyhája

Megjelent a diabetes2014/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!