Szerző: Bezselics Ildikó Feltöltés dátuma: 2014.05.21.

Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
157 kcal 7 g 12 g 5 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 400 ml joghurt,
  • 200 ml tej,
  • 250 ml tejszín,
  • 100 g cukornak megfelelő stevia,
  • 200 g diabetikus fehér csokoládé (elhagyható),
  • 1 tk. vaníliakivonat,
  • 50 g apróra vágott citromfűlevél,
  • 3 ek. zselatinpor

A szamócaöntethez:

  • 100 g friss szamóca,
  • 50 g cukornak megfelelő stevia,
  • 1 dl víz

A tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy lábosban elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, végül hozzákeverjük a steviát és a vaníliakivonatot is.
A hideg joghurtban elkeverjük a zselatint, és kis adagokban a meleg, tejes masszához keverjük. A tűzhelyre vissza­téve lassú keverés mellett újra felmelegítjük vigyázva, nehogy felforrjon. A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított citromfüvet, és pohárba vagy csatos üvegekbe adagoljuk. Dermedésig a hűtőbe tesszük (kb. 2 óra).
Az öntethez a megmosott szamócát a vízzel felfőzzük, majd hozzákeverjük a steviát. A ­panna cottához tálaljuk adagonként 1-1 evőkanállal.

szerzo

Bezselics Ildikó

Két cica konyhája

Megjelent a diabetes2014/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!