Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
157 kcal | 7 g | 12 g | 5 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 400 ml joghurt,
- 200 ml tej,
- 250 ml tejszín,
- 100 g cukornak megfelelő stevia,
- 200 g diabetikus fehér csokoládé (elhagyható),
- 1 tk. vaníliakivonat,
- 50 g apróra vágott citromfűlevél,
- 3 ek. zselatinpor
A szamócaöntethez:
- 100 g friss szamóca,
- 50 g cukornak megfelelő stevia,
- 1 dl víz
A tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy lábosban elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, végül hozzákeverjük a steviát és a vaníliakivonatot is.
A hideg joghurtban elkeverjük a zselatint, és kis adagokban a meleg, tejes masszához keverjük. A tűzhelyre visszatéve lassú keverés mellett újra felmelegítjük vigyázva, nehogy felforrjon. A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított citromfüvet, és pohárba vagy csatos üvegekbe adagoljuk. Dermedésig a hűtőbe tesszük (kb. 2 óra).
Az öntethez a megmosott szamócát a vízzel felfőzzük, majd hozzákeverjük a steviát. A panna cottához tálaljuk adagonként 1-1 evőkanállal.
- Cukormentes desszertek zöldfűszerekkel
- Recept: Polentafelfújt steviával
- Recept: Epres-kókuszos tápiókapuding