Epres-kókuszos tápiókapuding
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
289 kcal | 2,5 g | 8 g | 19 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 125 g tápiókagyöngy,
- 6 dl kókusztej,
- 100 g kókuszreszelék,
- 100 g cukornak megfelelő stevia,
- 200 g friss eper (vagy más bogyós gyümölcs),
- 1 lime héja és levele,
- 1 ek. apróra vágott mentalevél
A tápiókagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk, majd a rajta lévő vízzel és a kókusztejjel együtt feltesszük főni. Lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetsző, zselés állagúvá válnak, és az egész kásaszerűen besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a steviát (vagy más édesítőszert), a kókuszreszeléket, a lime héját és levét, végül a villával durvára zúzott gyümölcsöt és az apróra vágott mentalevelet.
Kis tálkákba kanalazzuk, és kihűlésig a hűtőbe tesszük.
Remek, frissítő nyári desszert, de vigyázat: laktató! Ha étkezés után kerül terítékre, „helyet kell hagyni” neki.
- Cukormentes desszertek zöldfűszerekkel
- Recept: Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel
- Recept: Polentafelfújt steviával