Szerző: Bezselics Ildikó Feltöltés dátuma: 2014.05.21.

Epres-kókuszos tápiókapuding

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
289 kcal 2,5 g 8 g 19 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 125 g tápiókagyöngy,
  • 6 dl kókusztej,
  • 100 g kókuszreszelék,
  • 100 g cukornak megfelelő stevia,
  • 200 g friss eper (vagy más bogyós gyümölcs),
  • 1 lime héja és levele,
  • 1 ek. apróra vágott mentalevél

A tápiókagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk, majd a rajta lévő vízzel és a kókusztejjel együtt feltesszük főni. Lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetsző, zselés állagúvá válnak, és az egész kásaszerűen besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a steviát (vagy más édesítőszert), a kókuszreszeléket, a lime héját és levét, végül a villával durvára zúzott gyümölcsöt és az apróra vágott mentalevelet.
Kis tálkákba kanalazzuk, és kihűlésig a hűtőbe tesszük.
Remek, frissítő nyári desszert, de vigyázat: laktató! Ha étkezés után kerül terítékre, „helyet kell hagyni” neki.

szerzo

Bezselics Ildikó

Két cica konyhája

Megjelent a diabetes2014/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!