Feltöltés dátuma: 2014.04.14.

Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
286 kcal 6 g 16 g 29 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0,5 kg savanyú káposzta,
  • 30 dkg (3 db közepes) krumpli,
  • 10 dkg (1 fej) vöröshagyma,
  • 10 dkg (1 db) petrezselyemgyökér,
  • 10 dkg (1 nagyobb) sárgarépa,
  • 175 g 20%-os tejföl,
  • 3 ek. olaj,
  • só, frissen őrölt fekete bors,
  • pirospaprika,
  • köménymag,
  • babérlevél,
  • tárkony

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, megpirítjuk benne a köménymagot és a pirospaprikát. Beletesszük savanyú káposztát (levével együtt), a burgonyát és a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, míg minden zöldség levet enged. Akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és beletesszük a babérlevelet, majd puhára főzzük. Mikor elkészült, botmixerrel pépesítjük, tejföllel és tárkonnyal tálaljuk.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a diabetes2014/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!