Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
286 kcal | 6 g | 16 g | 29 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 0,5 kg savanyú káposzta,
- 30 dkg (3 db közepes) krumpli,
- 10 dkg (1 fej) vöröshagyma,
- 10 dkg (1 db) petrezselyemgyökér,
- 10 dkg (1 nagyobb) sárgarépa,
- 175 g 20%-os tejföl,
- 3 ek. olaj,
- só, frissen őrölt fekete bors,
- pirospaprika,
- köménymag,
- babérlevél,
- tárkony
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, megpirítjuk benne a köménymagot és a pirospaprikát. Beletesszük savanyú káposztát (levével együtt), a burgonyát és a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, míg minden zöldség levet enged. Akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és beletesszük a babérlevelet, majd puhára főzzük. Mikor elkészült, botmixerrel pépesítjük, tejföllel és tárkonnyal tálaljuk.
- Savanyú káposzta – A természetes multivitamin
- Recept: Savanyú káposzta birsalmával és húsgombócokkal
- Recept: Orosz, falusi zöldségsaláta
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio