Orosz, falusi zöldségsaláta
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
141 kcal | 3 g | 5 g | 20 g |
Hozzávalók 6 adaghoz, ha önállóan vagy köretként esszük (ha főétel mellé kínáljuk, akkor 15 adag is kijön belőle):
- 50 dkg savanyú káposzta,
- 20 dkg sárgarépa,
- 20 dkg cékla,
- 40 dkg krumpli,
- 10 dkg salotta (mogyoró) hagyma,
- 10 dkg ecetes uborka,
- 2-3 evőkanál hidegen préselt napraforgóolaj (vagy más salátaolaj)
A répát, a céklát és a krumplit héjastul puhára pároljuk, majd megtisztítva az uborkával együtt kis kockákra vágjuk. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, majd ezt is kisebbre daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük őket, és kevés olajjal meglocsoljuk. Közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy a cékla ne fogja meg a többi zöldséget!
- Savanyú káposzta – A természetes multivitamin
- Recept: Savanyú káposzta birsalmával és húsgombócokkal
- Recept: Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio