Feltöltés dátuma: 2014.04.14.

Orosz, falusi zöldségsaláta

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
141 kcal 3 g 5 g 20 g

Hozzávalók 6 adaghoz, ha önállóan vagy köretként esszük (ha főétel mellé kínáljuk, akkor 15 adag is kijön belőle):

  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg cékla,
  • 40 dkg krumpli,
  • 10 dkg salotta (mogyoró) hagyma,
  • 10 dkg ecetes uborka,
  • 2-3 evőkanál hidegen préselt napraforgóolaj (vagy más salátaolaj)

A répát, a céklát és a krumplit héjastul puhára pároljuk, majd megtisztítva az uborkával együtt kis kockákra vágjuk. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, majd ezt is kisebbre daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük őket, és kevés olajjal meglocsoljuk. Közvetlenül tálalás előtt készítsük el, hogy a cékla ne fogja meg a többi zöldséget!

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a diabetes2014/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!