Feltöltés dátuma: 2013.09.04.

Tartsd a szintet!

Mostantól Facebookon is rendel a dietetikus

A cukorbetegségben érintettek számára különösen fontos a helyes táplálkozás, hiszen folyamatosan ügyelniük kell a testsúlyukra és a megfelelő diétára. Ezzel kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel a hétköznapokban, melyekkel nem lehet minden alkalommal szakemberhez fordulni. A Tartsd a szintet! Facebook oldal rajongóinak mostantól nem is lesz erre szükségük, hiszen online rendelésen tehetik fel kérdéseiket egy elismert dietetikusnak.

Illusztráció
Illusztráció

A Tartsd a szintet! oldal naponta oszt meg érdekességeket, híreket és minden más, a cukorbetegek számára fontos tudnivalót a Facebookon, ezzel a hasznos alkalmazással a diabétesszel élők mindennapjait igyekszik megkönnyíteni. A Rendelési idő applikáció segítségével online lehet kérdezni a dietetikust a helyes étrendről, a vércukorszintet befolyásoló tényezőkről, a testsúlykarbantartásról, a társbetegségek diétáiról, illetve a megfelelő konyhatechnikai fogásokról. A kérdésekre az „Év terápiás dietetikusa” címet is elnyerő Gyurcsáné Kondrát Ilona válaszol, aki 1986 óta foglalkozik cukorbetegek oktatásával, illetve számos, a témában megjelent könyv étrendi fejezetének is szerzője. A kérdéseket nyilvánosan és privát üzenetben lehet feltenni hétfőnként 10-től másnap 16 óráig, a válaszokat pedig péntekenként 10 órától olvashatják az érdeklődők.

A Dcont TREND vércukormérő készüléket gyártó 77 Elektronika Kft. támogatásával működő oldal célja az, hogy szélesebb körben is megismertesse azokat a táplálkozási alapismereteket, amelyek segítségével a cukorbetegség jól karbantartható, illetve megelőzhető.

Az oldalhoz a következő linken lehet csatlakozni: facebook.com/TartsdaSzintet

További információ:
Vörös Dóra
FLOW PR Tel.: 20/779-7003

Megjelent a diabetes2013/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!