Hajrá Magyarország!

DiaEuro 2013

Vörös hús – jó vagy rossz?

A hús ősidők óta az ember egyik fontos tápláléka. A hús jó minőségű fehérjeforrás, számottevő a vitamin- és ásványianyag-tartalma is.

 … Tovább

Fogyási sikertörténet

63 éves nyugdíjas, 2-es típusú cukorbeteg vagyok, regisztrációm 2012. március 21-én a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház–Rendelőintézet diabetológiáján történt, egy rutin labor elvégzése, eredményének értékelése során.

 … Tovább
Pintérné Nagy Erzsébet

Joslin-érmesünk

Pintérné Nagy Erzsébet

Pintérné Nagy Erzsébet idén májusban vehette át az ötvenévnyi diabéteszért járó elismerést. Előző számunkban olvashatták gyermekkora megrázó történetét. Tíz éven keresztül szenvedett az állandó éhség- és szomjúságérzéstől, a viszketéstől, az aluszékonyságtól, a levertségtől, mire egy sportorvos – és ő első látásra – felismerte: ez a kislány cukorbeteg.

 … Tovább

A diabéteszes láb otthoni kezelése Pedikűrösként gyakran találkozom azzal a ténnyel, hogy sok ember szó szerint nem szereti a lábait. Nincs kibékülve a láb méretével, a lábkörmök formájával és a láb bőrén megjelenő repedésekkel, a bőrkeményedésekkel. Ezért zoknival és cipővel inkább eltakarják, a napi kötelező tisztálkodáson kívül különösebb gondot nem fordítanak lábuk ápolására.

 … Tovább

Az új betegek kedvéért ismét elindulunk a „kályhától”, vagyis néhány alapfogalommal kezdjük. Talán a tapasztaltabb cukorbetegeknek sem árt egy kis ismétlés.

 … Tovább

Sajtóközlemény – 2013. június 17. Magyarország tudatosan készül a 2014-es cukorbeteg gyermekek számára rendezett futball világbajnokságra: a Diabétesz Junior Kupára

 … Tovább

Cimkefelhő:cukorbetegség (diabétesz) edukáció elismerés junior közösség lexikon önellenőrzés személyes táplálkozás testmozgás

Szerzők:Dr. Bakó Barnabás, Kicsák Marian

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!