További programok az Arénában és környékén

A rendezvény ideje alatt ingyenes vérnyomás- és testzsírmérés, vércukor-, koleszterin-, húgysav-, véroxigénszint meghatározás, szemészeti és neuropátiás szűrés, diétával kapcsolatos szaktanácsadás vehető igénybe.

A cukorbetegség múltja és jelene – mini-kiállítás a Sanofi-Aventis Zrt. támogatásával

Az Aréna emeleti folyosóján kerülnek kiállításra azok a cukorbetegség gondozásában használt eszközök, amiket olvasóink küldtek el bemutatónkhoz. A kezelés, diagnosztika tárgyi emlékein kívül az egyesületek, klubok múltját, jelenét és jövőbeni terveit ismertető tablók szintén itt láthatók. A kiállítás megvalósítását a Sanofi-Aventis Zrt. nagylelkű támogatása, valamint a Városi Művelődési Központ és Könyvtár technikai segítsége tette lehetővé.

Animációs programok gyermekek részére

Szintén az emeleti folyosón kisebb és nagyobb gyermekek találhatnak maguknak érdekes elfoglaltságot.

A színezős játékokban szakmai partnerünk a Crayola. (A Crayola világszerte ismert és elismert gyerekrajzeszköz és készségfejlesztő játékcsalád. Sikere annak az egyszerű ténynek a felismerésén alapszik, hogy a gyerekek mást várnak el az írószerektől és gyakran másképpen is használják azokat, mint a felnőttek. Hazai forgalmazója az E-Pro FIT Kft.: 1024 Budapest, Keleti K. u. 27.; tel.: (1) 214-2177; www.crayola.com)

A kézművesfoglalkozások a Lurkó Alapítvány munkatársainak önzetlen segítségével nyújtanak önfeledt szórakozást a gyermekek részére.

A Leo Klub aktivistái a Tudj és Merj! társasjátékot mutatják be az érdeklődő fiataloknak. A „Tudj és Merj!” olyan speciális társasjáték, ami diabéteszes gyerekeknek és családtagjaiknak segít játszva megtanulni, hogy hogyan kell együtt élniük a betegségükkel.

A pólófestés kreatív program a felnőtteknek is nagyszerű szórakozást nyújt. A Diabetes képregényfiguráin kívül számtalan népszerű motívum közül választhatnak a vállalkozó kedvűek. A technikáról előzetesen tájékozódni lehet a www.polofestesno1.hu weboldalon.

Séta az egészségért – changing diabetes

A népszerű nemzetközi program következő állomása a Diabetes 20 éves születésnapi rendezvénye. Gyülekező az Aréna bejáratánál 13.15-kor.

BicikliSuli 9 és 17 óra között az Aréna előtt

Kiváló lehetőség arra, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza a kerékpározást, felhívja a figyelmet a közlekedés veszélyeire, miközben élvezetes programot nyújt a család minden tagjának. A pálya számos ügyességi elemből, közlekedési jelzőtáblákból, jelzőlámpából, bójákból áll. A „készlethez” tartoznak több méretben gyermek- és felnőttkerékpárok, fejvédők. Az érdeklődőket képzett oktatók várják. A regisztrált gyermekek tesztlapokat tölthetnek ki. Sorsolás az Aréna színpadán az előre megadott program szerint két időpontban: délelőtt és délután.

A BicikliSuli melletti területen a Gizmosport Iroda tart MTB/BMX Freestyle Show-t 10 órakor és 13.30-kor. A látványos bemutatóra sok szeretettel várják az érdeklődőket.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!