Hírlevelek

2019.12.18. Karácsonyi Receptsarok

Karácsonyi Receptsarok

A Diabetes magazin minden számában – tavaly és idén – egy-egy nagyobb országot vagy régiót jártunk körbe a diabétesz kapcsán. Ezt a kitekintést a konyhában is igyekeztünk megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. Most az év végi ünnepek kapcsán a különböző nemzetek jellegzetes étkeiből válogattunk, színesítendő az állandó karácsonyi repertoárt.

Értesülj közvetlenül az újdonságokról! A Diabetes magazin már megrendelhető a jövő évre.

Játék – Neked melyik a kedvenc recepted?

December 20-ig még lehet szavazni: voksolj és vidd el az 5 Dcont® ajándékcsomag egyikét!

Minden recept megtalálható az oldalon!

Szavazni a diabetes.hu közösség facebook oldalán a recepthez tartozó fénykép kedvelésével (like) lehetséges.
Részletes játékszabály

Receptsarok 7. – 78 új recept 53 színes fényképpel 495 Ft/db áron még korlátozott példányszámban megrendelhető.

Diabetes Junior 2020

A Diabetes újság újra megjelenteti a gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát. A 10. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a XV. Országos Gyermekdiabétesz Napra (Zalaegerszeg, 2020. január 11.) tervezzük.

Szeretnél saját példányt a Diabetes Junior lapból lakáscímedre? Már megrendelheted honlapunkon!

Joslin-díj

2009 óta, minden évben – lapunk közreműködésével – a Magyarországon élő inzulinos cukorbetegek megkaphatják a bostoni székhelyű Joslin Diabetes Center elismerő oklevelét, érmét. Az inzulinkezeléssel leélt 25 évért oklevél jár, 50 évnyi inzulinos diabéteszért az oklevél mellé érmet is küld a Joslin Diabetes Center. A 2020-as Joslin-díjakat a Diabetes magazin Civil Fórumán adjuk át.
Minden tudnivaló és kitöltendő nyomtatvány megtalálható honlapunkon.

Karácsonyi témák a diabetes.hu oldalon:

Diabétesz és ünnepek

Hogyan lehet cukorbetegként, néhány szabályt betartva, a legteljesebb életet élni ünnepnap és a hétköznapokon egyaránt? Öt jó tanács és néhány könnyű étel az ünnepekre.

Karácsony a nagyvilágban

Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, mint a karácsonynak. A felnőtteket éppúgy elbűvöli, mint a gyermekeket. A karácsony a szeretet, összetartozás, az ajándékozás ünnepe, amikor az otthonokba csend és béke költözik. Karácsony a nagyvilágban

Vércukormérő – Illendő ajándék?

A viselkedési útmutatók nagyon sok példát hoznak: a Közel-Keletre nem szerencsés lovasszobrot, Indiába pedig csikóbőrös kulacsot ajándékozni, de a vércukormérőket illetően nem foglalnak állást. A cukorbetegeket legfeljebb annyiban emlegetik, hogy velük példálóznak a tapintatlan választásról szólva: ne vigyünk diabéteszesnek cukorkát, kopasznak fésűt, bicegőnek görkorcsolyát... Bizony, illendő!

Karácsonyi készülődés

A boldogság sokszor csak egy pillanat. Az emberben mindig benne van a törekvés, hogy boldog legyen, de talán még jobban vágyik erre karácsonykor. Ha boldogok vagyunk, hirtelen jobb és szebb lesz a világ. A boldogsághoz belső harmónia, megelégedettség kell, amiért mi magunk is tehetünk. Az élet örömteli megéléséhez tudatosság is kell. Tippek a készülődéshez...

A szeretet ünnepén

Az adventi időszak meghittségében évről évre lehetőségünk van egy különleges belső út bejárására, ami végső soron önmagunkhoz vezet.
A valóságban azonban nincs még egy ünnep, ami ennyi feszültséget generálna, amiben több szorongás, külső és belső konfliktus lehetősége lenne. Többnyire a „tökéletes ünnep” kényszere hajtja az embereket, így aztán a feladattá degradálódó karácsonyból könnyen eltűnik a lényege: a szeretet. A szeretet ünnepén

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!