Hírlevelek

2023.11.30. Karácsonyi nyereményjáték 2023

Karácsonyi nyereményjáték 2023

Csatlakozz facebook oldalunkhoz, és vegyél részt nyereményjátékunkban! Karácsonyig hetente új, diétába illeszthető ünnepi receptvideóval jelentkezünk a diabetes.hu facebook oldalán, melyekből akár a teljes karácsonyi menü összeállítható.

Azon követőink között, akik mind a négy receptet megosztják, ajándékcsomagokat sorsolunk ki, melyek néhány hasznos és tanulságos olvasnivaló mellett a Diabetes magazin éves előfizetését is tartalmazzák. A játék kiírását megtalálod facebook oldalunkon.

Az első ünnepi fogás receptjéért pedig kattints: Zöldséges halkrémleves

OKOSTÁNYÉR® – nincs tilos élelmiszer

„Van porcelántányér, cseréptányér, üveg- és papírtányér, de egyikről sem állíthatjuk, hogy különösebben magas lenne az intelligenciahányadosuk. Mégis létezik OKOSTÁNYÉR®. Mint tudjuk, valójában nem a tányér okos, hanem az, aki a szimbolikus tányér tanácsait megfogadva táplálkozik.
Dr. Pálfi Erzsébet dietetikussal, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának elnökével, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docensével beszélgettünk, ő magyarázta el, mit kell tudnunk az okostányérról.”

A december korántsem a diéta és a koplalás hónapja, azonban néhány, a táplálkozással kapcsolatos alapelv betartásával Te is sokat tehetsz a saját és a családod egészségéért. A teljes cikk elérhető a diabetes.hu oldalon.

Készüljön az ünnepi időszakra egészséges ételekkel! – Receptsarok 2023

Fogasfilé színes körettel – Bíró Sára receptje

Hozzávalók 4 adaghoz: 400 g fogasfilé (2 nagy szelet 4 db-ra vágva), 20 g olívaolaj, 20 g vaj, ½ citrom, 20 g zabliszt, 2 mk. fűszer, só, bors, csipet szárított kapor, 300 g édesburgonya, 50 g bébispenót, 50 g póréhagyma, 20 g olívaolaj, 10 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 cs. petrezselyem.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 311 kcal / Fehérje: 22 g / Zsír: 16 g / Szénhidrát: 20 g

A halat megmossuk, leitatjuk róla a vizet papírtörlővel, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk. Egy kis teflonserpenyőbe tesszük az olajat, beleteszünk két citromkarikát és pár percig sütjük, majd félretesszük. A zablisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és a kaporral. A halat beleforgatjuk a lisztes keverékbe, és felmelegített serpenyőbe tesszük a bőrös oldalával, 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 2 percig sütjük. Visszafordítjuk a bőrös oldalára, rátesszük a vajat, néhány csepp citromot facsarunk rá, lefedjük, és hagyjuk még kb. egy percig. A megsült citromot rátesszük a halra. Ameddig sül a hal, elkészítjük a köretet. Két kis serpenyőt használunk, külön-külön készül. Serpenyőbe teszünk egy evőkanál olívaolajat, erre tesszük a megpucolt és felkockázott édesburgonyát, sózzuk, friss vágott petrezselyemmel meghintjük, rádobjuk az ujjbegynyi vajat és rázogatjuk, ameddig megsül, vigyázva, hogy le ne égjen. A másik serpenyőbe tesszük a felaprított hagymát az olívaolajjal, ha elkezd dinsztelődni, rátesszük a fokhagymát, csipet sót, majd a spenótot, csak összerázzuk, roppanósan tálaljuk.

További finom és egészséges recepteket talál a Receptsarok idei kiadványában. A gyűjteményben levesek, zöldség-, hal-, hús-, egytálételek, köretek és hidegkonyha, saláták, sós-édes sütemények és desszertek csoportosításban találhatók a receptek, így akár a komplett karácsonyi menü is könnyedén összeállítható.

A Receptsarok 2023 megrendelhető a Tudomány Kiadótól.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!