Hírlevelek

2022.04.13. Húsvéti receptek 2022

Húsvéti receptek 2022

A videókkal kíván kellemes húsvéti ünnepeket a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége!

A húsvéti receptek megjelentek a Diabetes magazinban. Rendeld meg kiadványunkat postacímedre, az első 50 befizető részére Receptsarok 2021 kiadványunkat is postázzuk a sikeres életmódváltás érdekében!

DiabPONT Továbbképző – áprilisi program

Légy tájékozott a cukorbetegséggel kapcsolatban, mert ez a megfelelő kezelés elengedhetetlen feltétele!
Ennek érdekében már nem kell órákig az orvosi rendelőben ülnöd, nehezen érthető könyveket és szórólapokat olvasgatnod vagy várni az ismerősre, aki el tudja magyarázni a diabétesszel kapcsolatos kérdésedre a választ.

Csatlakozz a DiabPONT online programhoz keddenként 17.00-tól! Részletek, áprilisi program

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

II. DiabKupa – családi nap

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője, a DiaEuro SE közös sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyermekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással.

Időpont: május 29., vasárnap
Helyszín: BVSC Sporttelep – 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
Tervezett programok: Különböző játékos versenyek a DiabKupa elnyeréséért: korosztály szerint futball, akadály- és sorversenyek, ügyességi játékok… Minden indulót éremmel és ajándékcsomaggal jutalmazunk!

A 17 évesnél idősebb fiúk, férfiak kipróbálhatják magukat futsalban, családjuk közben részt vehet a számtalan program egyikén. Lehetőség lesz jelentkezni a magyar cukorbeteg futsalválogatottba is.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk a Facebook esemény és a regisztráció alatt.

Hamm-Hamm – A legújabb segítő kártyajáték

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete már 10 éve tart ottalvós és napközis táborokat gyerekeknek, illetve felnőtt-edzőtáborokat, ahol nemcsak új élményekkel, de hasznos tudással is gazdagodnak a résztvevők. Az élményterápiás programok során a közösség rájött, hogy nincs olyan élményekkel teli játék, amely a cukorbetegséggel foglalkozna, ezért megálmodtak egy kooperatív, érzékenyítő játékot, amely felhívja a figyelmet a tudatosabb táplálkozás és a rendszeres mozgás fontosságára, de a hasznos információk átadása mellett azok számára is szórakoztató, akik nem érintettek a cukorbetegségben. A kártyajáték elkészítésére Győri Zoltán társasjáték-tervezőt kérték fel, aki az elmúlt években több olyan játékot fejlesztett, amelyben a társadalmi érzékenyítés is szerepet kapott. Interjú az alkotóval

A kártya bárki számára megvásárolható a sportoscukros.hu/webshop oldalon keresztül.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19