Hírlevelek

2022.05.17. Májusi mozgásprogramok

Májusi mozgásprogramok

Május utolsó hétvégéjén mindenki megtalálhatja a maga számára legjobb mozgásformát, hiszen számos civil szervezet, klub és egyesület várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, családokat és az idősebb korosztályt. Érdemes tájékozódni partnereink programjairól, regisztrálni és csatlakozni!

„Botra fel!” – Nordic walking séta a cukorbetegekért

Május 28-án ismét útnak indul az országos Botra fel! kampány, melyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) indított el 2017-ben. Sajnos a koronavírus-járvány félbeszakította a sikerszériát, de idén 4. alkalommal újra több ezer mozogni vágyó csatlakozhat a kezdeményezéshez, melynek fő célja az, hogy felhívja a figyelmet az egészségünket fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre – amilyen a diabétesz és a magas vérnyomás is –, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás.

A Botra fel! kampányhoz május 28-án 24 magyar városban csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy egy közös nordic walking sétán ismerkedhessenek meg ezzel a minden korosztály számára élvezetes mozgásformával. A vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, hogy a mozgás maga az egészség.

A programon regisztrációval és anélkül is részt vehetnek a mozogni vágyók, a pontos helyszíneket és időpontokat pedig a Botra fel! hivatalos weboldalán találhatják meg.

II. DiabKupa – családi nap

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője, a DiaEuro SE közös sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyermekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással.

Időpont: május 29., vasárnap
Helyszín: BVSC Sporttelep – 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
Programok: Különböző játékos versenyek a DiabKupa elnyeréséért: korosztály szerint futball, akadály- és sorversenyek, ügyességi játékok… Minden indulót éremmel és ajándékcsomaggal jutalmazunk!

A 17 évesnél idősebb fiúk, férfiak kipróbálhatják magukat futsalban, családjuk közben részt vehet a számtalan program egyikén. Lehetőség lesz jelentkezni a magyar cukorbeteg futsalválogatottba is.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk a Facebook esemény oldalán.

Regisztrálok!

A diabétesz kezelése időskorban

Az idős ember krónikus betegségeinek hatékony és biztonságos kezelése a sikeres öregedés alapvető feltétele. A cukorbetegség vonatkozásában ez egyénre szabott, a páciens adottságainak és elvárásainak megfelelő diétát, életmódot, antidiabetikum- és inzulinválasztást jelent.
Figyelembe véve a társuló betegségeket, a gyógyszer-mellékhatások és ellenjavallatok gyakori előfordulását, kiemelten fontos a terápia kockázatainak csökkentése, mindenekelőtt az alacsony vércukor miatti rosszullétek elkerülése. A beteg állapota meghatározza a vércukor és ezzel együtt a vérnyomás és a vérzsírok céltartományát is, egyaránt kerülendő a túl- és az alulkezelés. A gyógyszer- és inzulinkészítmények, valamint az önellenőrzés eszközeinek fejlődése lehetővé teszi a diabetológia idősgyógyászati oldalának fejlődését is.

A részletes összefoglaló olvasható a Diabetes 2022/2 számában!

További címek a tartalomból:

Rendeld meg magazinunkat postacímedre!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19