Hírlevelek

2021.12.16. Hogyan étkezzünk az ünnepek alatt? Tanácsok diabéteszeseknek

Hogyan étkezzünk az ünnepek alatt? Tanácsok diabéteszeseknek

A karácsony közeledtével előtérbe kerülnek a finom ételek, egyre több időt töltünk a konyhában. A jó hír, hogy a hagyományos karácsonyi fogásokat diabétesz esetén sem kell nélkülözni az ünnepek során, csak néhány fontos dologra kell figyelemmel lenni.

Hogy mik ezek, azokra fény derül Zalai Noémi dietetikus előadásában december 21-én, kedden, 17 órától a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) DiabPONT online adásában.

Kérdésed van? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés során!

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az info@diabetes.hu e-mail címen jelezhetik.

Karácsonyi receptek 2021

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége tavaly első alkalommal döntött úgy, hogy karácsonyi „receptes” videókkal köszöni meg tagjainak, partnereinek és támogatóinak az egész éves közös munkát. A videók a diabetes.hu Facebook-oldalon jelentek meg, s rövid idő alatt népszerűek lettek. Így nem volt kérdés, hogy idén ismétlésre kerül sor, most állandó szerzőink, Bíró Sára, Kard Éva és Kovács Bence receptjeiből választott dietetikus munkatársunk. A legjobbakat olvashatják a folyamatosan bővülő rovatunkban, karácsonyig pedig Facebook-oldalunkon ismét látható néhány videó, érdemes csatlakozni!

Az első receptek már megjelentek: További címek a Diabetes decemberi számának tartalmából:

Magazinunk postacímedre megrendelheted.

Diabetes Junior 2021

November végén megjelent Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma, melyet gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség közel 100 oldalon.

A Diabetes Junior lapból saját példányod megrendelheted postacímedre honlapunkon.

Ajándékötletek

Karácsonyi könyvvásár a SpringMed Kiadó és a Tudomány Kiadó közös akciójában

A SpringMed Kiadó december 31-ig tartó karácsonyi akciójában 20+10%-os kedvezménnyel rendelhető minden könyv!

A rendelés menete:

Jó böngészést és kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a SpringMed Kiadó csapata!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!