Hírlevelek

2024.02.01. Február 2. – Pirosban a nőkért

Február 2. – Pirosban a nőkért

„Február 2-a, február első pénteki napja a Wear Red Day arra utal, hogy aznap öltözzünk pirosba, viseljünk valami pirosat a ruhánkon, ami lehet egy kendő, sál, kalap vagy kitűző, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a nők szívbetegsége leg¬alább annyira fontos kérdés, legalább annyi áldozatot követel, mint a férfiaké.”

Tudtad, hogy a KSH adatai szerint a női halálozás 57%-át a szív- és érrendszeri betegségek okozzák? És hogy összességében kétszer annyian vesztik életüket kardiológiai kórkép következtében, mint daganatos megbetegedésben?

Ezek ijesztő adatok, azonban nincsenek kőbe vésve. A nők szívbetegségeinek 80%-a megelőzhető lenne életmódbeli változtatásokkal. Cikkünkből megtudhatod, mit tehetsz a szíved egészségéért.

Olvasd el a teljes cikket a diabetes.hu oldalon!

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2024

Az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma díjat alapított. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és/vagy civil szervezetnek kívánja adományozni, aki a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket ért el.

A díj egy emlékplakettet és 100.000 Ft-ot tartalmaz.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. A javaslat maximum egy gépelt oldal terjedelmű indoklást tartalmazzon! A javaslatban szerepeljen a díjra javasolt személy, illetve szervezet és a javaslattevő neve, címe, telefonszáma, e-mail címe!

A javaslatot 2024. február 20-ig az Alapítvány a Cukorbetegekért részére a diabetes@tudomany-kiado.hu e-mail címre kérjük elküldeni!

A díjátadó ünnepségre 2024. március 23-án Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap Civil Fórumán kerül sor.

A részletes felhívást a diabetes.hu oldalon találod.

Februári DiabPONT adások

Szeretnél tájékozottabb lenni a cukorbetegséggel kapcsolatosan? Érdekel, hogyan tehetsz többet az egészségedért?

Akkor csatlakozz Te is a DiabPONT online előadásokhoz keddenként 17 órától, ahol

Következő DiabPONT témák februárban:

A csatlakozás feltételeit megtalálod a CEOSZ weboldalán.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!