Hírlevelek

2024.01.17. Étrend-kiegészítők – mit várhatunk tőlük?

Étrend-kiegészítők – mit várhatunk tőlük?

„Azok az étrend-kiegészítők, amelyek többet-jobbat ígérnek, mint amit egy-egy vényköteles gyógyszer tud, sajnos mindig átverések. Az étrend-kiegészítők sohasem a cukorbetegséget gyógyító csodaszerek, gyors, tartós fogyást eredményező tabletták! Az ilyen sokat ígérő szernél az a jó eset, ha csak hatástalan és nem veszélyes az egészségre a valós összetétele.”

Szinte alig tudjuk úgy böngészni az internetet, hogy ne akarnának minden percben ránk sózni valamit – így van ez a csodaszerként forgalmazott étrend-kiegészítőkkel is, amelyek nagyon gyakran „azonnali gyógyulást”, „kizárólag természetes összetevőket” vagy épp „2 hét alatti fogyást” ígérnek.
Fontos tudnunk azonban, hogy a hangzatos marketingszövegek egy jó része valójában átverés, és sok forgalmazó igyekszik kihasználni azt az alapvető emberi igényt, hogy szeretnénk minél többet tenni az egészségünkért.

Olvasd el a teljes cikket a diabetes.hu oldalon!

Felhívás Pannon Diabetes Díj jelölésre – 2024

A Pannon Diabetes Díjat minden évben egy olyan Dunántúlon dolgozó orvos, nővér vagy dietetikus kaphatja, aki kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtott a cukorbetegek közvetlen ellátása során.

A Díjra javaslatot adhatnak kellő indoklás kíséretében egészségügyi dolgozók, azok közösségei, betegek, betegszervezetek, egészségügyi és nem egészségügyi intézmények és magánszemélyek.
A javaslatokat 2024. január 30-ig kérjük eljuttatni az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület irodája címére: 8200 Veszprém, Templom. 9., vagy e-mail címére: pannondij@diabet.hu vagy ddhugyvezeto@diabet.hu

Amennyiben tehát ismersz olyan dunántúli orvost, nővért vagy dietetikust, akit szívesen jelölnél a díjra, és meg is tudod indokolni, hogy miért tartod a díj várományosának, bátran küldd el javaslatod a fenti címek valamelyikére!

A részletes felhívást a diabetes.hu oldalon találod.

Januári DiabPONT adások

Szeretnél tájékozottabb lenni a cukorbetegséggel kapcsolatosan? Érdekel, hogyan tehetsz többet az egészségedért?

Akkor csatlakozz Te is a DiabPONT online előadásokhoz keddenként 17 órától, ahol

Következő DiabPONT témák januárban:

A csatlakozás feltételeit megtalálod a CEOSZ weboldalán.