Hírlevelek

2021.03.28. Adókedvezmény diabétesz esetén – 2021.

Adókedvezmény diabétesz esetén – 2021.

Korábban a súlyosan fogyatékosnak minősülő magánszemély az összevont adóalapját terhelő személyi jövedelemadót csökkenthette havonta a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeggel, ez 2020-ban 8050 forint volt.

Mi változott? Mi változatlan? Hogyan lehet érvényesíteni a személyi kedvezményt? Az adóbevallások "szezonja" előtt érdemes szakértő segítségével tájékozódni.

Hogyan érinti a diabéteszesek ellátását a veszélyhelyzet? Mi változott a gyógyszerellátásban, a gyógyászati segédeszközök felírásában?

Cukorbetegek adókedvezménye és rendeletek a covid érában – március 30., kedd, 17 óra.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) következő DiabPONT online adásában hasznos és gyakorlati tájékoztatást nyújt minden érdeklődőnek kedden, 17 órától.

Kérdésed van? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés során!

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

Mire figyeljünk a húsvéti ünnepek alatt?

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, de a tavasz eljövetelét is ünnepeljük vele. A Hold állásának megfelelően márciusban vagy áprilisban tartjuk, amikor az idő már kedvez a népi hagyományoknak, a locsolkodásnak, a tojáskeresésnek. Az ünnephez természetesen hagyományos ételek is társulnak, amelyekről a cukorbetegeknek sem kell lemondaniuk, csak oda kell figyelniük néhány dologra.

A dietetikus tippjei

További címek a tartalomból:

Megrendelési akció!
Rendeld meg kiadványunkat postacímedre, az első 100 befizető részére Receptsarok kiadványunkat is postázzuk a sikeres életmódváltás érdekében! További segítségként minden előfizetőnk részére 5% kedvezményre jogosító kupont küldünk e-mailben, ami a DiabNavigátor webshopban beváltható.


DiabNavigátor: minden termék egy helyen, amire cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként szükséged lehet.

Receptek húsvétra

A videókkal kíván kellemes húsvéti ünnepeket a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19